Mato 1 - Fasadställning

Beställ Mato 1 fasadsystem idag!

Är ni intresserade av att beställa fasadställningar? Vi hjälper både privatpersoner och företag med skräddarsydda lösningar kring fasadställningar. Med stora lagerdepåer är ingen order för stor och vi garanterar snabba leveranstider när ni önskar köpa fasadställningar. 

 

Går ni i tankarna på att byta ut era gamla fasadställningar mot nya? Kontakta oss för en smidig lösning – vi erbjuder oss att köpa upp era gamla inventarier. Mato 1 är det mest lönsamma alternativet när det kommer till fasadställningar. 

Mato 1 – världens bästa ramsystem

När ni är ute efter nya fasadställningar är vårt fasadställningssystem Mato 1 ett av få system som kan monteras med endast fyra huvuddelar – tack vare dubbelräcken. Detta har inte enbart en positiv effekt på säkerheten utan också på kostnaderna. Byggnadsställningsramen finns i bredder på 70cm och 100cm. Alla systemkomponenter är även kompatibla med varandra. Alla våra byggnadsställningar och tillbehör övervakas konsekvent av en oberoende tredje part, Karlsruhe Institute of Technology (KIT) och är godkända av SP för användning i Sverige och Norden. 

 • Bredder: 70-100 cm
 • Höga bygghöjder
 • Högsta kvalité
 • Spara 30% av arbetstiden vid varje upp- & nedmontering
Tobler fasadställning
MATO 1 - modernt lättviktssystem för byggställningar

Så stark som möjligt - så lätt som möjligt!

MATO 1 är ett modernt lättviktssystem som utvecklats speciellt för de ökade kommersiella kraven inom byggnadsställningar. Beroende på konstruktionshöjd och maximal belastning används lättvikt-stålramar med en tjocklek på 2,7 mm eller aluminiumramar med en tjocklek av 4 mm. Stålkonstruktionen tillåter konstruktionshöjder upp till 140 m,  aluminiumversionen tillåter höjder på till 80 m vilket är ovanligt för aluminiumställningar. För särskilt tunga laster finns ramar med tjocklek på 3,25mm. De är kompatibla med de vanliga lätta ramarna.

 • Lätt lagerhantering
 • Lättviktssystem med endast 4 huvudkomponenter
 • Schweizisk ingenjörskonst
 • Den mest sålda byggnadsställningen i Schweiz

Tids- och kostnadsbesparingar på upp till 30%

I praktiken har erfarenhet visat att upp till 30% av tiden kan sparas med moderna, lätta fasadställningar jämfört med traditionella tunga system. Med ett genomgående ökande kostnadstryck är detta en viktig framgångsfaktor. Men den lätta designen av våra fasadställningar har inte enbart betydande fördelar när du installerar byggnadsställningen. Tack vare den låga vikten ökar därmed lastvolymen under transporten, vilket leder till säkrare hantering och enklare lagring.

 • Helgjutna aluminumplattformar
 • Inget underhåll
 • Ökad lastvolym undertransporter
 • 30% tidsbesparing

Köp fasadställning hos oss!

Moderna lätta byggnadsställningar.

Nöjd kund:

”Jag har planerat att starta en ställningsfirma i början av 2022 efter att ha varit anställd i snart 13 år. Efter att ha testat olika ställningsfabrikat som Layher, +8, Haki så blev Mato 1 en självklarhet för mig och min kollega. Vid ett kundbesök från Tobler ställningsprodukter testade vi att montera ställning med Mato 1 systemet. Ställningen var lättmonterad, enkelt att förstå och oerhört stabil. Inga räcken behövdes vid bottningen då plattformarna och det inbyggda vindlåset gjorde så att ställningen var stabil” - Jakob Andersson

Se monteringsvideo