Tobler Top - Väggformning

Tobler Top är ett robust multipla områdesformverk, vilket är lämpligt för nästan alla betongjobb. Tack vare fyra standardhöjder (0,60 - 1,20 - 2,70 - 3,30 m) och elementbredder från 0,24 till 2,40 m kan även krävande projekt genomföras effektivt.

Flexibilitet trots modularitet

Elementen är anslutna till en praktisk formarbetsterminal. För längdjustering finns väggförskjutningar, kurvprofiler, obtusevinklar eller höjningar, praktisk balansering, universella, hörn- och fogelement samt balansstången 85.

Ny förbättrad konstruktion

De nydesignade stålramarna har dessutom förstärkts och kännetecknas av en ökad stålkvalitet i klass 400S. De har integrerade fullgjutna hörnprofiler och är konstruerade för färskt betongtryck på minst 80 kN/m2. I hörnområdena svetsas även interna hörnprofiler in. Alla sömmar är svetsade av en robot.
Ankarbindningspositionerna är utrustade med en stabil stålkonstruktion och motsvarande stålhylsor. Detta innebär att de bristbenägna ankarhylsorna i plast inte längre behövs och formarbetet får ytterligare stabilitet.

Utförd för att mäta

Stålramarna finns i en standard pulverlackerad design och eventuellt i en galvaniserad design. Stålhuden är tillverkad av björkfanér, plywood, som uppfyller högsta kvalitetskrav.
Plattorna limmas på tvären i enlighet med BFU 100-normen och beläggas med fenolhartsfilm (220 g/m2). Plastbelagda plattor finns också som tillval samt helplastplattor (alkus).

Kompatibilitet med flera system

Tobler Tops väggformverk är kompatibla med många standardsystem och kan enkelt kombineras med tredjepartskomponenter, till exempel med PERI TRIO, SCHALTEC TRITION eller GHI TRITEC. Om du väljer Tobler Top kan du fortsätta använda ditt tidigare system.